Ciekawe miejsca

Nasze soki tłoczymy jednocześnie z dwóch lub trzech odmian jabłek deserowych. Nasz sok jest słodki, ponieważ zawiera naturalnie występujące cukry owocowe. Soki powstają wyłącznie z jabłek deserowych. Do produkcji kierujemy odsort z owoców pierwszej klasy, posiadający niewielkie uszkodzenia, odpowiednią jędrność i smak. W żadnym wypadku do tłoczenia soków nie mogą być używane jabłka z wadami gnilnymi.

Soki są naturalnie mętne. Kolor soku i jego smak uzależniony jest również od doboru odmian jabłek. Produkcja soków mętnych odbywa się bez obróbki enzymatycznej, klarowania i filtracji, dzięki czemu zawierają one znacznie więcej bioaktywnych polifenoli. Z racji tego, że sok jest nieklarowany, na dnie butelki tworzy się osad. Stanowią go pektyny oraz celuloza, które wpływają dodatnio na wartość odżywczą soku. 

Rodzaje soków owocowo- warzywnych dostępnych w sprzedaży:

  • jabłko
  • gruszka
  • wiśnia
  • jabłko- burak
  • jabłko- wiśnia
  • czarna porzeczka ( sok, syrop)
  • wiśnia ( sok, syrop)
  • jabłko – aronia
  • jabłko- czarna porzeczka
  • jabłko- gruszka
  • burak

Zdjęcia

Nasza witryna wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych. Jeżeli nie chcesz, by były one zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej na ten temat...