Pochodzimy z Wierzchowic, małej wsi położonej w samym sercu czystego i wolnego od przemysłu Parku Krajobrazowego „Dolina Baryczy”.
To tu prowadzimy małą, rodzinną firmę, zajmującą się produkcją przetworów owocowych.
Po raz pierwszy na rynku pojawiliśmy się w 2007 roku na Dożynkach Wojewódzkich w Sobótce.
To tam sprzedało się pierwsze 10 słoiczków z syropem malinowym. Od tamtej pory stale poszerzaliśmy i udoskonalaliśmy naszą ofertę.
Obecnie produkujemy około stu różnych produktów, w przygotowanie których ciągle i niezmiennie, wkładamy całą naszą pasję i serce. Wspólnie dbamy o to, by każdy z nich był jak najwyższej jakości i mogli się Państwo cieszyć bogactwem naturalnych walorów smakowych jak i zdrowotnych szerokiej gamy syropów, napojów, soków, dżemów, sosów, sorbetów i dodatków do mięs.
Wytwarzamy je tradycyjnymi metodami, na kaflowym piecu opalanym drewnem, w emaliowanych garnkach, ze starannie wyselekcjonowanych surowców, bez chemii i sztucznych dodatków.
Produkujemy przetwory zupełnie bez dodatku cukru oraz dosładzane ekologicznym cukrem trzcinowym.
Owoce i niekiedy też warzywa pozyskujemy głównie z naszych plantacji i sadów, ale także z okolicznych lasów, przydomowych ogródków oraz innych zaprzyjaźnionych gospodarstw.